12. oktober 2021

To nye DAF XF 530 til blandet landhandel - RSH Transport ApS

Det er ikke kun de nye DAF XF-, XG- og XG+-lastbiler, som DAF-organisationen fremviser med stor stolthed. Det gælder i høj grad også et par klassiske DAF XF 530’ere, som Nyscan Trucks har leveret til vognmand René Spuur Hansen i Idestrup på Falster. Der er nemlig tale om et par pragteksemplarer med alt i udstyr, som fremover skal køre med alt fra fast og flydende gods i tanktrailere til tipkørsel og walking floor.

”Den ene af de to nye DAF’er er en udvidelse af forretningen, mens den anden erstatter en lejebil, som jeg har sendt retur. Nu er jeg oppe på syv biler i forretningen, så det går egentlig meget godt”, fortæller vognmand René Spuur Hansen.

Han har været vognmand i 20 år, og forinden kørte han som chauffør, fra han fyldte 18 år. René Spuur Hansen ved, hvad han taler om - og dette gør hans kone Ninna også. Hun er nemlig finansminister i fortagenet og styrer alt det administrative med fast hånd og stort overblik. 

”Den ene af de to nye DAF’er var en demo-bil, som Nyscan Trucks havde til salg. Den passede næsten perfekt til mine kørselsopgaver, så der skulle kun fikses lidt småting på hydraulikanlægget, før jeg kunne sætte i drift. Den anden har jeg købt som chassis og selv specificeret i mindste detalje med bl.a. ADR-godkendelse og hydraulikanlæg. Den er opbygget af Øgaard Hydraulik og plysset hos FL Buur, og så bliver det ikke meget bedre”, fastslår René Spuur Hansen.

 

Proppet med udstyr

Begge biler er proppet til randen med udstyr fra DAF’s lange liste over fabriksmonterede lækkerier, og drivlinerne på bilerne er stort set ens med DAF’s største 530 hk-motor under gulvet.

”Jeg har en masse forskellige transportopgaver, ja faktisk driver vi noget af en blandet landhandel her i Idestrup. For at beskrive det kort, kører vi med alle typer flydende og fast gods i løs vægt, og der er nok at se til”, siger René Spuur Hansen og tilføjer:

”Som så mange andre har jeg været tosset med Scania, men nu sværger jeg til DAF. De kører godt, går langt på literen i forhold til deres kørselsopgaver, er omfattet af 3 års garanti, og så får jeg en rigtig god service både hos Nyscan Trucks i Køge og i Sakskøbing. Og hvad der er mindst lige så vigtigt, så er mine dygtige chauffører også glade for at køre DAF”, fastslår han.

”Jeg håber ikke, at han får storhedsvanvid, når jeg siger det, men du må faktisk godt skrive, at det har været en fornøjelse at handle med chefen hos Nyscan Trucks i Køge, Kasper Rasmussen”, tilføjer René Spuur Hansen.

”Jeg er i hvert fald yderst tilfreds med handlen”, slutter han.

 

Fakta om René Spuur Hansens nye DAF XF’ere:

Typebetegnelser: XF 530 FTS 6x2 (med hævbar, tvillingmonteret bogieaksel) og FTN 530 FTN 6x2 (med styrbar og hævbar enkeltmonteret bogieaksel). Fuld luftaffjedring på alle tre aksler.

Drivliner: DAF MX13-motor på 530 hk/2.600 Nm med MX-motorbremse, 12-trins ZF TraXon 12TX2620-gearkasser med fuldautomatisk gearskiftesystem og direkte topgear samt enkeltreducerede DAF-bagaksler med 2,69:1 i udveksling og mekanisk differentialespærre.

Førerhus: DAF Super Space Cab med stort set alt i udstyr, herunder fuld læderkabine, -rat og dørpaneler. Ekstra 6 kW kabinevarmer. Stort Pioneer musikanlæg med Apple Carplay. DAF Connect online-system, der leverer værdifuld information om køretøj, chaufførens kørestil samt placeringsoplysninger. Eco Performance-system for optimering af brændstofforbrug.

Opbygning: begge biler er opbygget med heldækkende sideskørter og G-strenge samt heldækkende alu-dørk, 2-strengs hydraulikanlæg for direkte pumpemontering. Den røde XF 530 er desuden ADR-godkendt til kørsel med farligt gods.

 

Vi ønsker René Spuur Hansen hjerteligt tillykke med hans nye DAF’er. 

  • To nye DAF XF 530 til blandet landhandel - RSH Transport ApS
  • To nye DAF XF 530 til blandet landhandel - RSH Transport ApS
  • To nye DAF XF 530 til blandet landhandel - RSH Transport ApS
24/7 NØDSERVICE +45 56 67 19 01