DAF Produktinformation

XF 105 - klassens største førerhus

Lave drifts-omkostninger, den bedste chauffør-tilfredshed i undersøgelser, og høj pålidelighed, er de vigtigste udvikling-ideer bag DAF-lastbiler til de lange stræk. Den helt store klasse er XF 105 intet mindre end det bedste tilbud på markedet i dag. Bilen blev kåret som”International Truck of the Year 2007” af et panel af internationale fagjournalister. XF 105 har det mest rummelige førerhus i sin klasse, tilbyder fremragende komfort til chaufføren, og stor fortjeneste pr. kilometer til transportøren. Det er en lastbil i topklasse, og XF-serien er blevet endnu bedre, efter lanceringen af den nye DAF XF med Euro 6 motor, der går i produktion i foråret 2013.

Flot chauffør-komfort

XF105 er designet til store transport-afstande og sætter en ny standard for chauffør-komfort. Du har valget mellem Space Cab og Super Space Cab førerhuse, som begge er meget rummelige, og XF105 tilbyder mere plads til at bo og arbejde, og til opbevaring, end nogen anden lastbil i sin klasse.
Resultatet er, at chaufføren holder sig frisk og veloplagt længere – til gavn for ham selv og dermed også for virksomheden.

Stærke kræfter

Paccar MX-motoren på 12,9 liter yder fra 410 hk og op til 510 hk og har et fremragende drejningsmoment fra 2000 til 2500 Nm. Det maksimale drejningsmoment er tilgængeligt mellem 1000 og 1410 o/min., og de stærke ydelser er bevaret i den nye DAF XF.
DAF´s SCR-teknologi gør, at motorerne stemmer overens med de skrappe Euro 4- og Euro 5- krav til udstødningen. Der er samtidig tale om økonomiske motorer, der er blevet teknisk forbedrede, så brændstof-forbruget er reduceret. Køretøjet er også økonomisk, og XF105 har en mængde dele med kun lille behov for vedligehold -  noget som forlænger service-intervallerne og som yderligere reducerer drifts-omkostningerne. 

Effektiv drivlinje
Drivlinjen er perfekt afstemt for at optimere ydelsen under alle driftsforhold og for at udnytte motorens lave brændstof-forbrug bedst muligt. Du kan vælge mellem en 16 trins manuel gearkasse eller den nyeste automatiske AS-Tronic gearkasse, der giver kræfter til DAF´s fremragende aksel-opbygning.
Der findes også en aksel med navreduktion, hvis der er behov for mere krævende opgaver. For at sikre, at XF 105 passer perfekt til alle anvendelses-områder, tilbydes XF´eren som både trækker og forvogn og med to, tre eller fire aksler.
 

LF-serien - en vinder


DAF LF-serien har været en vinder lige fra begyndelsen og blev valgt til ”International Truck of the Year” i 2002.
Med sit moderne og rummelige førerhus, lave vægt i kombination med klassens højeste nyttelast, fremragende manøvredygtighed, enkle adgang til førerhuset, samt en personbilslignende kørselskarakteristik, er LF-serien en ideel partner i by og på land.
Køretøjerne har fået stærkere motorer, der er mulighed for AS-Tronic gearkasse, eksteriøret er forbedret og interiøret har fået nyt design. Det gør LF-serien endnu mere attraktiv end sin prisvindende forgænger. 
LF-serien er bygget til distribution.
En perfekt partner
DAF´s LF-serie er den ideelle distributionsbil med en maksimalt tilladt totalvægt fra 6 til 21 ton. Køretøjet er letkørt og komfortabelt for chaufføren, og pålidelig, fleksibel og økonomisk for transportøren. Desuden afspejler det moderne design din virksomheds image. Det er ikke kun til kørsel i byen og på landet, DAF´s LF-serie passer perfekt, men den dækker også dit behov fuldt ud ved længere ture.
Det nye diskrete, udvendige design giver LF-serien et mere robust udtryk. Den markerede øverste og nederste kølergrill med aluminiumsstribe betyder, at Euro 4 og Euro standarderne for udstødnings-emmisioner nøje overholdes.
De store spejle og kombilygterne giver LF-serien et mere moderne udseende, uden at den tidligere model virker gammeldags.

Lækkert interiør
Du mærker umiddelbart den høje kvalitet, når du træder op i førerhuset. Stylingen og den høje kvalitet i udførelsen, minder om en personbil i luksusklassen. Farvevalget og materialerne, der er anvendt, gør, at LF-førerhuset fremstår som et rart og komfortabelt arbejdsmiljø. Det moderne Instrumentbord, det justérbare rat med integrerede betjenings-knapper, samt airbag, gør, at du føler dig hjemme i en LF.

Stærke motorer
De fire- og sekscylindrede Paccar-motorer har større slagvolumen, og det giver op til 20 pct. højere drejningsmoment  og bedre kræfter. Oven i købet er der tale om op til fire pct. bedre udnyttelse af brændstoffet – noget der kan mærkes på bundlinjen hos transportører.
LF-serien byder på motorer fra 140 til 285 hk, der alle opfylder Euro 4 og Euro 5 kravene.

Automatgear
Til LF-serien kan du vælge AS Tronic automatgearkasse til alle typer køretøjer. Denne gearkasse med seks trin styres af et elektronisk system, der vælger rigtigt i enhver situation, der samtidig bidrager til bedre brændstof-økonomi og forbedret komfort for chaufføren.. Han kan derfor koncentrere sig fuldt og helt om trafikforholdene, og dermed sørger AS-Tronic gearkassen også for øget sikkerhed i trafikken.
 

CF-serien - stilfuld og robust


CF-serien fra DAF har et rigtig godt ry blandt chauffører og vognmænd. Køretøjerne er stilfulde og alligevel bund-robuste, førerhuset er rummeligt og komfortabelt med let adgang, og køre-egenskaberne er overlegne.

Effektiviteten er overlegen, pålideligheden er i top, og i det hele taget består CF-serien af køretøjer, du kan stole på. Så hvordan forbedrer man et så overlegent produkt? Det var netop udfordringen for DAF´s udviklings-team. 
Og som sædvanlig lykkedes det at gøre det bedste endnu bedre i CF-serien. DAF CF-serien er skabt til mange forskellige anvendelsesområder og kan fås i flere aksel-konfigurationer – med eller uden nav-reduktion. Køretøjerne får kræfter fra et udvalg af meget effektive Paccar-motorer. 

Komfortabelt førerhus
Førerhuset er stilfuldt og komfortabelt - stærkt, men let, og chassiset giver mulighed for mange forskellige opbygninger. 
Der er desuden udført flere tekniske og æstetiske forbedringer, og den alsidige CF-serie er skabt til ydelse. Køretøjet er en effektiv allrounder, som giver transportører et trygt grundlag for at opnå lave driftsudgifter og høje indtægter. 

Design i top 
Helt i tråd med DAF’s gennemprøvede designfilosofi, der hele tiden drives frem med kvalitet for øje – nyder både transportører og chauffører godt af den forbedrede sikkerhed og komfort, samt de fremragende køre-egenskaber. 
Spejlene, der også kan fåes i bilens farve, giver chaufføren et meget større synsfelt, og de stærke kombi-lygter og den helt specielle aluminiums-stribe i den nederste grill, der spiller flot sammen med Euro 4 og Euro 5 motorerne, er med at til at fuldende helhedsindtrykket. 
Interiøret i CF-serien har fået nye farver og detaljer, et mere stilrent instrumentpanel og er udstyret med integrerede kontrolknapper og airbag. 
Komforten er i højsædet i CF-serien. 

Høj ydelse 
CF-serien har et stort udvalg af effektive drivlinjer for høj ydelse med et økonomisk brændstofforbrug for ethvert anvendelsesområde. I CF85 og CF75 finder du Paccar MX- og PR-motorerne, som er designet og produceret af DAF, og som opfylder emmisions-kravene i Euro 4 og Euro 5-standarderne, i tilgift til GR-motoren i CF65 på 6,7 liter. 
Ud over et stort udvalg af manuelle gearkasser, findes der nu også automatiske gearkasser i CF-serien, og det indebærer endnu højere komfort og sikkerhed. 

God plads til opbyggere
Det lette og moderne chassis på CF-serien har et helt fladt design, hvor mange af komponenterne er monteret på indersiden. 
Det gør ikke kun livet for karosseri-opbyggerne meget nemmere. Det indebærer også masser af plads til rummelige brændstof-tanke og diverse ekstra-udstyr, der skal monteres på chassiset.

 

El- og hybridlastbiler

Avancerede Innovation lastbiler viser vej til fremtiden.
For at understrege vores førende position inden for drivlinjer har vi introduceret en række avancerede Innovation lastbiler. Disse omfatter LF Electric og CF Electric til halvt eller fuldt læsset distribution i byerne samt CF Hybrid til national distribution med nulemission i byområder, og som samtidig giver en meget længere rækkevidde takket være den nyeste, ultrarene dieselteknologi. Disse innovative løsninger er blevet udviklet for at kunne leve op til behovet for at forbedre den lokale luftkvalitet i storbyerne og reducere CO2-emissionerne.

DAF LF Electric Innovation lastbil

DAF LF Electric er en 19 ton 100 % elektrisk lastbil til emissionsfri distributionskørsel i byen. Lastbilen er udstyret med Cummins-teknologi med en 195 kW/266 hk elmotor (spidseffekt: 250 kW/340 hk). Motoren drives af en batteripakke med op til 222 kWh, hvilket giver en rækkevidde på op til 220 kilometer, når lastbilen er fuldt lastet. Da batteripakken er modulopbygget, kan kapaciteten skaleres til den rækkevidde, som kunderne har brug for. Til distributionskørsel i byen er rækkevidden på 220 kilometer, som DAF LF Electric byder på, ideel. 

DAF CF Electric Innovation lastbil

DAF CF Electric er den ideelle nulemissionsløsning til distributionskørsel i byen, hvor der kræves højere nyttelaster og volumener. Dette omfatter anvendelsesområder, hvor enkelt- eller dobbeltakslede sættevogne er standarden, f.eks. ved levering til supermarkeder.

CF Electric er en 4x2 trækker til anvendelser med en vogntogsvægt på op til 37 ton. Lastbilen er baseret på DAF's alsidige CF serie – "International Truck of the Year 2018" – og benytter VDL's avancerede e-Power teknologi til at levere 100% elektrisk drift. Centrum i den intelligente drivlinje er den elektriske motor på 210 kW/286 hk (spidseffekt: 240 kW/326 hk), der får sin energi fra 170 kWh litium-ion-batteripakken.

 

DAF CF Hybrid Innovation lastbil

DAF CF Hybrid er udviklet til at køre elektrisk uden emissioner i byområder, samtidig med at den kan tilbyde en langt større rækkevidde uden for byområderne takket være den nyeste, ultrarene dieselteknologi. Kombinationen af elektrisk kraft og dieselkraft giver den største logistiske effektivitet. 

Den avancerede DAF CF Hybrid har en supereffektiv 10,8 liter PACCAR MX-11 motor (330 kW/450 hk), en ZF elmotor (75 kW/100 hk / spidseffekt: 130 kW/175 hk) i kombination med en dedikeret ZF TraXon gearkasse til hybriddrivliner. 

Elmotoren får sin energi fra en 85 kWh batteripakke, der muliggør en 100 % elektrisk, emissionsfri rækkevidde på 30 til 50 kilometer, afhængigt af den totale vogntogsvægt. Batterierne kan oplades af dieselmotoren under kørsel på landevejen og ved hjælp af en DC-oplader på en opladestation. Køretøjet er udstyret med en hurtigopladningsfunktion, der bruger 30 minutter til en fuld opladning og kun 20 minutter til en 80 % opladning.

Uden for byområder drives CF Hybrid af den rene og effektive PACCAR MX-11 dieselmotor, der tilfører hybridteknologien yderligere brændstofbesparelser takket være smart energistyring. Regenerativ energi genereres under nedbremsning og ved hjælp af hastighedsrelaterede betjeningsenheder som Styring af hastighed ned ad bakke og Intelligent fartpilot. Denne energi kan bruges af elmotoren til sammen med dieselmotoren at reducere brændstofforbruget yderligere.

Hybridsystemets batteripakke driver den elektriske drivlinje, den elektriske luftkompressor og det valgfri intelligente e-kraftudtag. e-kraftudtaget kan bruges til at drive køleudstyr på sættevogne til temperaturkontrolleret transport, hvilket yderligere forbedrer den støjsvage drift.


Læs mere om DAF på deres hjemmeside: https://www.daftrucks.dk/da

24/7 NØDSERVICE +45 56 67 19 01