21. september 2022

DAF vinder International Truck of the Year igen

New Generation DAF XD-serien blev kåret som "International Truck of the Year 2023" af en jury bestående af 24 redaktører og erfarne journalister fra 24 store lastbilmagasiner i hele Europa. Sidste år blev New Generation DAF XF, XG og XG⁺ serierne til langturskørsel og tung transport kåret som ”International Truck of the Year 2022”.

Bidrag til effektiviteten af vejtransport

På baggrund af IToY-reglerne (International Truck of the Year) præsenteres denne årlige pris til den lastbil, som har ydet det største bidrag til effektiviteten af vejtransport blandt de lastbiler, der er blevet introduceret i det forgangne år. Denne vurdering bygger på en lang række vigtige kriterier, herunder teknologisk innovation, komfort, sikkerhed, køreegenskaber, brændstoføkonomi, miljøaftryk og samlede ejeromkostninger

"Ny standard"

Gianenrico Griffini, formanden for International Truck of the Year, sammenfattede juryens vurdering med ordene: "Med lanceringen af den nye XD-serie har DAF leveret en topmoderne distributionslastbil, der sætter en ny standard i sin klasse. Lastbilserien forbedrer det direkte og indirekte udsyn, og dermed sikkerheden, betydeligt, og det er en vigtig faktor for distributionskøretøjer. Derudover sætter lastbilernes effektivitet og chaufførkomfort også en ny standard i dette segment."

Udsyn hele vejen rundt

Griffini understregede, at juryen værdsætter kørestillingen og det forbedrede udsyn takket være en stor, buet forrude, lavt placerede sideruder og kantstensruden. "Disse funktioner – sammen med Corner View kameraet og det digitale udsynssystem (ekstraudstyr), der erstatter de traditionelle hovedspejle – forbedrer sikkerheden for sårbare trafikanter på en imponerende måde."

Elektriske motorer og dieselmotorer

Derudover roste de 24 jurymedlemmer også XD's nye, yderst effektive drivlinjer med de kraftfulde PACCAR MX-11 motorer med automatiseret ZF TraXon-gearkasse med avancerede og intelligente egenskaber. Jurykomitéen var også imponeret over lanceringen af en serie helt nye, fuldt elektriske drivlinjer.

"En vidunderlig anerkendelse"

DAF Trucks' administrerende direktør, Harald Seidel, udtalte: "At vinde prisen International Truck of the Year 2023 er en vidunderlig anerkendelse for vores DAF-medarbejdere og forhandlere. Det beviser, at den fremragende DAF XD sætter en ny branchestandard for kunder inden for erhvervs- og distributionssektoren og tilbyder førsteklasses sikkerhed, effektivitet og chaufførkomfort."

  • DAF vinder International Truck of the Year igen
24/7 NØDSERVICE +45 56 67 19 01