25. februar 2021

Nyscan Trucks leverer den første DAF til Vognmand.dk

Vognmand chokeret over sin første DAF

Vognmand Freddy Frederiksen fra Gadstrup mellem Roskilde og Køge driver en traditionel vognmandsforretning med entreprenør-, container- og anden forefaldende vognmandskørsel samt udlejning af køreplader. 

Nyscan Trucks har netop leveret den allerførste DAF-lastbil til Freddy Frederiksen i hans karriere som vognmand, og det blev han ærlig talt noget chokeret over …

"Jeg har aldrig tidligere investeret i en ny DAF, men da min dygtige chauffør Jørgen Andersen gerne ville have sådan en CF’er, da hans gamle bil skulle skiftes, fik han sin vilje, fortæller Freddy Frederiksen.

Men det er der vel ikke noget chokerende ved …, DAF leverer da mange 4-akslede CF’ere til entreprenørkørsel?

Det er første gang i mine snart 17 år som vognmand, at jeg har fået leveret en ny lastbil, hvor alt virker, som det skal. Simpelthen ALT! Tidligere har jeg været vant til, at der lige var lidt småting, der skulle rettes eller gøres færdig, når jeg modtog en ny bil. Men ikke denne gang, så stor ros til Nyscan Trucks og SAWO for at levere den nye DAF præcis som aftalt, fastslår Freddy Frederiksen."

Hans vognmandsforretning blev grundlagt i 1988 af hans farbror Arne Frederiksen som en enkeltmandsvirksomhed, og efter syv år i forretningen som chauffør overtog Freddy Frederiksen den i 2004 med tre lastbiler. Siden er den vokset støt og roligt, og for et par måneder siden omdøbte Freddy Frederiksen forretningen til vognmand.dk A/S. I dag kører der 22 lastbiler rundt med vognmand.dk på dørene.

Han har altid bestilt nye biler til levering i god tid, inden han skulle bruge bilen. Det havde han også med den nye DAF CF 530, som efter planen skulle leveres et par måneder før asfalt-sæsonen for alvor går i gang.

"Det var lidt spild, for der var jo ikke noget, der skulle rettes til eller gøres færdig på den nye bil, indrømmer han. Faktisk var bilen klar til levering INDEN det aftalte tidspunkt, og det har han heller ikke været vant til hos sine tidligere leverandør. Faktisk gik der under 8 måneder fra bestilling til levering, fortæller han"

Den nye DAF er af typen CF 530 8x4*4 FAW med tandemtræk og styrbar bogieaksel bag tandemakslerne. Den er udrustet med en 6-cyl. PACCAR MX13-motor på 530 hk/2.600 Nm, 12-trins ZF TraXon gearkasse med aut. gearskift samt enkelt-reducerede trækaksler. Den er opbygget af SAWO med HIAB X-HiPro 262-kran med fem hydrauliske udskud samt dobbelt rørføring til rotator og grab. 3-vejs wirehejset er af type CLF432S-3W med 28 tons optrækskapacitet og 25 tons tipkapacitet, og bilen er desuden udrustet med VBG kærretræk samt hydraulik ført bagud til kørsel med en 3-akslet tipkærre. 

Bilen er malet og dekoreret hos Haslev Autolakering, mens FL Buur i Vraa har stået for ekstra knappolstring af det rummelige CF-sovekabineførerhus med originalt, tofarvet læderindtræk.

"Bilen skal primært køre med asfalt i sæsonen fra påske og frem til jul i isolerede rundbue-containere. Den er opbygget, så den både kan grabbeasfalten af samt tippe den i en asfaltudlægger. Resten af tiden skal den køre forefaldende entreprenørkørsel, så den er indrettet så fleksibelt som muligt, fortæller Freddy Frederiksen".

Det er ikke, fordi han er nervøs over DAF’ens driftssikkerhed, at Freddy Frederiksen har tegnet en 8-årig service- og reparationsaftale på bilen hos Nyscan Trucks. Han er blot den seriøse type, der vil kende sine præcise driftsomkostninger på forhånd, så han kan fokusere på drive sin forretning i stedet for at ligge under bilerne i weekenden og smøre og reparere. 

Bilen er solgt og klargjort til levering af Nyscan Truck i Køge.

  • Nyscan Trucks leverer den første DAF til Vognmand.dk
  • Nyscan Trucks leverer den første DAF til Vognmand.dk
  • Nyscan Trucks leverer den første DAF til Vognmand.dk
  • Nyscan Trucks leverer den første DAF til Vognmand.dk
  • Nyscan Trucks leverer den første DAF til Vognmand.dk
  • Nyscan Trucks leverer den første DAF til Vognmand.dk
  • Nyscan Trucks leverer den første DAF til Vognmand.dk
  • Nyscan Trucks leverer den første DAF til Vognmand.dk
24/7 NØDSERVICE +45 56 67 19 01